Beneficiile masajului terapeutic

Vreau sa prezint cateva din beneficiile masajului terapeutic, si o sa aduc in discutie reflexoterapia si masajul de indreptare a coxalelor si a coloanei vertebrale.
Reflexoterapia consta in stimularea punctelor din talpa, care corespund fiecarui organ din organismul uman.Bine inteles ca puncte reflexogene mai avem si in palma si pe ureche dar cele mai utillizate sunt talpile. In urma stimularii punctelor organismul raspunde prin secretia endorfinei, hormonul care camleaza durerea,daca este durere, si trateaza afectiunea organului afectat. Dupa masajul reflexoterapeutin organismul incepe sa elimine o cantitat mai mare de toxine iar in felul acesta se face o detoxifiere a organismului, se induce o stare de relaxare, prin faptul ca se accelelreaza circulatia in zona picioarelor dispar inflamatiile gleznelor sau a gambei, dispare senzatia de picioare grele care in general apare seara in ruma unei zile de munca, trateaza afectiunile. Merge foarte bine in refacearea dupa nastere, operatii, sau alte traume suferite. Ajuta la reglarea sistemului digestiv, si a tuturor organelor, induce persoanei care a ales sa faca reflexoteraipe un stil de viata mai sanatos, creste imunitatea organismului si automat rezistenta la raceli si alte boli.
Masajul de indreptare a coxalelor si a coloanei vertebrale numai numele asestui tip de masaj da o descriere foarte larga a ceea ce face. Metoda aceasta induce starea de relaxare deoarece consta in masarea tuturor muschilor in special al paravertebralilor. Iar mai apoi prin anumite procedee se aduce coloana la pozitia ei fireasca. In momentul in care dizlocarile incep sa se asccentueze apar problemele de coloana si nu numai. Semnele sunt bine inteles durerile care sunt destul de intense, in momentul in care coloana este dizlocata se obtureaza nervii de pe langa coloana iar acestia ne mai avand acelasi flux de informatie incep sa dea senzatia de durere si in muschiul pe care trebuia sa il enerveze. In astfel de probleme durerile sun foarte mari, avanseaza, iar singura alinare este data de cremele sau pastilele antiinflamatoare care doar calmeaza durerea dar nu o si trateaza, deoarece pentru tratarea afectiunilor trebuie intervenit prin masaj si procedeele de repunere a coloanei vertebrale. Dupa cateva sedinte incep sa fie foarte vizibile beneficiile. Dispar durerile care pana acum erau, persoana respectiva v-a observa ca organismul sau se v-a inderepta, epre exemplu sunt persoana care au un umar mai sus si unu mai jos, dupa cateva sedinte se va observa ca aceasta afectiune v-a disparea, creste rezistenta la efort, dispar durerile de cap, creste pofta de viata, confera mai multa energie organismului, trateaza afectiunile de coloana, dizlocarile de umar sunt rezolvate intr-un timp foarte scurt.
Si acestea sunt cateva din beneficiile masajului terapeutic, dar cel mai bine este sa simtiti pe pielea voastra toate aceste schimbari care apar dupa masajul terapeutic.
Daca ati beneficiat de atfel de masaje si mai aveti ceva de adaugat v-a rog sa le impartasiti si restul lumii cu ajutorul acestei poastari.....
Daca aveti intrebari eu v-a raspund cu mare placere.